انواع چاپ روی پارچه ، لباس ، پوشاک ، تی شرت

خانه » بلاگ » انواع چاپ روی پارچه ، لباس ، پوشاک ، تی شرت

پوشاك زنانه ساده زیباست اما در بعضی از لباس ها چاپ طرح و انواع گلدوزی زیباتر میشود.اما تا کنون به این فکر کرده اید که چاپ بر روی لباس ها چگونه انجام میشود؟ 

در این مقاله قصد داریم تا انواع چاپ روی پارچه لباس ها را توضیح دهیم.

انواع مختلفی از روش های چاپ پارچه وجود دارد و همه آنها نتایج متفاوتی دارند. نوع چاپ منسوجات مورد استفاده اغلب بر اساس مواردی است، از چاپ تا دوام. ما تعدادی از محبوب ترین یا رایج ترین روش ها را گردآوری کرده ایم و در زیر توضیح داده ایم. پرکاربردترین فرآیندهای چاپ سطحی، فلکسوگرافی (فلکسو)، گراور و صفحه نمایش است. مهم است که بدانیم هر فرآیندی قادر به تولید محصولات جذاب، سبک و قابل فروش است.

روش های چاپ پارچه

 ۱. چاپ تمبر

 این یکی تقریباً همان چیزی است که از اسمش پیداست. یک مهر ایجاد می شود، و سپس از آن برای چاپ روی پارچه استفاده می شود.  شبیه ساختن تمبر در دوران کودکی، برای ایجاد نقاشی های زیبا.  

طرح شما روی مهر بریده می شود، که سپس در جوهر فرو می رود و با استفاده از فشار یکنواخت، آن را از مهر به پارچه خود منتقل می کنید.  و همچنین برای طرح های پیچیده تر مناسب نیست.

مزایا:

  1.  بدون نیاز به ماشین آلات
  2.  طراحی همیشه دقیق است
  3.  عالی برای طرح های ساده و کوچک
  4.  مقرون به صرفه

معایب:

  1. برای طرح های پیچیده تر مناسب نیست
  2.   نمی توان مقادیر زیادی تولید کرد
  3.  فقط یک طرح در هر تمبر
  4.  کیفیت ناسازگار است

۲. چاپ انتقال

 روش دیگر استفاده از کاغذ ترانسفر است. این یک کاغذ تخصصی است که می توان آن را از اکثر لوازم التحریرها و همچنین مغازه های صنایع دستی و حتی برخی از سوپرمارکت ها خریداری کرد. می توانید از یک چاپگر خانگی استاندارد برای چاپ طرح خود بر روی کاغذ ترانسفر استفاده کنید، سپس می توانید با استفاده از اتو بخار استاندارد و خانگی، آن را روی پارچه انتخابی خود چاپ کنید. این کار را می توان ارتقا داد و به صورت حرفه ای در دوهای بزرگتر انجام داد، اما یک لایه براق یا بافت سطحی روی پارچه شما باقی می گذارد. این یک روش دائمی برای چاپ پارچه نیست زیرا ممکن است با چندین شست و شو ترک بخورد و پوست کنده شود و اغلب محو می شود.

مزایا : 

  1.  می تواند با چاپگر استاندارد چاپ کند
  2.  بدون نیاز به تجهیزات تخصصی
  3.  چاپ و انتقال آسان

 معایب : 

  1.  بافت و طرح سطحی به جا می گذارد
  2.   پوسته پوسته میشود ، ترک می خورد و محو می شود
  3.   وضوح پایین
  4.  

۳. چاپ روی صفحه

 امروزه روش هایی می کنیم که بیشتر و بیشتر در دنیای حرفه ای چاپ پارچه مورد استفاده قرار می گیرند.  چاپ سیلک در بین مشاغل رایج ترین است.  در این روش چاپ از شابلون و مش نایلونی برای ایجاد طرح چاپ استفاده می شود.  ماده ای که ضد آب است برای مسدود کردن فضاهایی که می خواهید طرح شما روی آن ظاهر شود استفاده می شود و سپس آن فضاهای مسدود شده با جوهر پر می شوند.  با توجه به روشی که این روش انجام می شود، شما فقط می توانید از یک رنگ برای هر صفحه استفاده کنید، اما تکنیک فوق العاده ای ایجاد می کند.

مزایا : 

  1.  بازتولید تصاویر شگفت انگیز
  2.  ماندگاری طولانی
  3.  ایده آل برای لبه های تیز و بلوک های رنگی جامد
  4.  مقرون به صرفه برای اجراهای بزرگ

 معایب: 

  1.  یک رنگ در هر صفحه است و برای طرح های چند رنگ ایده آل نیست
  2.  بسیار کار فشرده، غیر عملی برای اجراهای کوچک
  3.   ضایعات زیادی ایجاد می کند

۴. تصعید رنگ

 این یک فرآیند چند مرحله ای است که برخی از بهترین نتایج را از تمام روش های چاپ پارچه ایجاد می کند.  طرح ها بر روی کاغذ انتقال حرارتی که به عنوان کاغذ تصعید رنگ شناخته می شود چاپ می شوند.  سپس برای ایجاد چاپ روی پارچه استفاده می شود.  از گرما و فشار برای چسباندن دائمی جوهرها به الیاف پارچه استفاده می شود.  این کار باعث می شود پارچه شما به همان اندازه نرم و لطیف قبل از چاپ روی آن باشد.  تکنیک تزریق عمیق جوهرهای مبتنی بر آب تخصصی را به عمق منسوجات نفوذ می کند، که چاپ شما را دائمی می کند. ایده آل برای جزئیات پیچیده و همچنین رنگ ها است.

مزایا : 

  1. بازتولید تصویر های شگفت انگیز که دائمی است
  2.  به هیچ وجه هیچ گونه بافت یا اثری روی پارچه باقی نمی گذارد
  3.  جوهرهای مبتنی بر آب سازگار با محیط زیست محو یا پوسته نمی شوند
  4.  مناسب برای تمام سایزهای چاپ

 معایب: 

  1.  برای استفاده در پارچه های طبیعی مناسب نیست و فقط روی منسوجات مصنوعی انجام میشود.
  2.  به تجهیزات و رنگ های تخصصی نیاز دارد
  3.  روش چاپ گران تر
  4.  نیاز به دانش و تجربه عمیق دارد

۵. چاپ پیگمنت

 چاپ پیگمنت یکی از رایج‌ترین روش‌های چاپ برای استفاده بر روی الیاف سلولزی است که آن‌ها را برای استفاده روی پارچه‌های طبیعی ایده‌آل می‌کند. این یکی از روش های چاپ پارچه است که می توان از آن بر روی مواد مصنوعی نیز استفاده کرد که آن را بسیار همه کاره می کند.  این یک تکنیک موضعی است که شامل اعمال رنگ به قسمتی از پارچه است که می خواهید طرح شما دیده شود.  این کار بارها و بارها انجام می شود و به آرامی رنگ ایجاد می شود.

مزایا: 

  1.  چاپ روشن با رنگ دائمی
  2.  انجام آسان، تطبیق رنگ خوب
  3.  مقرون به صرفه، بدون ماشین آلات پیشرفته
  4.  تکنیک چاپ با سرعت بالا

 معایب: 

  1.  مستقیماً روی پارچه اعمال نمی شود
  2.  از وسایلی استفاده می کند که پوششی بر روی پارچه باقی می گذارد
  3.  هنگامی که به طور مکرر روی یک ماده استفاده می شود، رنگ کاهش می یابد

 

۶. چاپ واکنشی

 چاپ راکتیو یکی دیگر از روش های چاپ پارچه با حرارت فعال است.  این کار با پیش پوشاندن پارچه ها و سپس با استفاده از صحافی (مشابه چاپ پیگمنت) و افزودنی چاپ انجام می شود.  این یک رنگ یا موم را روی پارچه چاپ می کند و واکنش گرما به طور دائم تصویر را به پارچه می چسباند.  به بیان ساده، شبیه به پوشاندن پارچه با طرح و سپس بخار دادن آن برای ایجاد واکنشی است که طرح را به مواد پیوند می دهد.

مزایا :

  1.  یک پیوند شیمیایی بین جوهر و الیاف پارچه ایجاد می کند
  2.  به طرز شگفت انگیزی روی منسوجات طبیعی کار می کند
  3.  سریع شستشو و مالش سریع
  4.  جنب و جوش رنگ برجسته

 معایب: 

  1.   انجام آن آسان نیست
  2.  مقرون به صرفه ترین روش چاپ نیست

7.چاپ سطحی

 چاپ سطحی اغلب برای بازتولید یک اثر استنسیل مانند برای نقوش سنتی گل، استفاده می شود. این امر از طریق استفاده از سیلندرهای چاپ یورتان سبک وزن انجام می شود. طرح چاپ در واقع با مناطق برجسته روی غلتک منطبق است. این قسمت برجسته با برداشتن یا برش به دست می آید تا طرح مورد نظر بالاتر از بقیه استوانه (مانند مهر جوهر) قرار گیرد. چاپ ابتدا با استفاده از جوهر بر روی نواحی برجسته انجام می شود. سپس غلتک مرکب شده بر روی ماده ای که قرار است چاپ شود فشار داده می شود و باعث می شود رنگ جوهر از سطح طرح برجسته به یک شبکه متحرک از دیوارپوش ها منتقل شود. برای هر رنگ یک غلتک لازم است.

 8.چاپ فلکسوگرافی

 چاپ فلکسو، یا فلکسو، شبیه به چاپ سطحی است با این تفاوت که سیلندرهای چاپی مورد استفاده از مواد انعطاف پذیر، معمولا لاستیک ساخته شده اند. فرآیند این روش برای تولید طیف وسیعی از طرح‌های 

 گل و مینی چاپ استفاده می‌شود. این فرآیند تکنیکی را برای دستیابی به طرح‌های ظریف‌تری نسبت به غلتک‌های سطح غیر قابل انعطاف به سازنده ارائه می‌دهد. 

9.چاپ صفحه نمایش

 چاپ روی صفحه به دو روش انجام می شود، با استفاده از صفحه های تخت یا چرخشی. نمایشگرهای دستی که معمولاً چاپ سیلک اسکرین نامیده می‌شود، با استفاده از صفحه‌های مشبکی که در داخل یک قاب قرار می‌گیرند، انجام می‌شوند. منطقه تصویر طراحی بر روی صفحه مش تکثیر می شود. صفحه نمایش یا ناحیه توری با مقاومتی مانند موم پوشانده شده است که همه روزنه های صفحه را مسدود یا مسدود می کند، به جز در ناحیه تصویر طرح.  سپس جوهر روی صفحه تخت اعمال می شود.  سپس از یک اسکاج لاستیکی برای فشار دادن جوهر در امتداد سطح صفحه استفاده می شود.  به این ترتیب جوهر از طریق منافذ در ناحیه طراحی به دیوارپوش ها منتقل می شود.  جوهر را نمی توان در مناطقی که قبلاً توسط مقاومت مسدود شده است اعمال کرد.  برای هر رنگ یک صفحه نمایش مورد نیاز است. این فرآیند اغلب برای محصولات تخصصی و سفارشی استفاده می شود.

9.1چاپ صفحه نمایش چرخشی

 صفحه روتاری یک تکنیک تولید با سرعت بالا برای جایگزینی چاپ روی صفحه دستی است.  در این سیستم از یک سیلندر توری توری یا گرد استفاده می شود. جوهر به هسته داخلی سیلندر وارد می شود و از یک تیغه گیره داخلی برای فشار دادن یا اعمال جوهر در ناحیه تصویر صفحه استفاده می شود.  جوهر از طریق صفحه چرخشی که در آن از یک رزیست برای مسدود کردن یا مهر و موم کردن مش استفاده شده است، جریان نمی یابد.  چاپ روتاری صفحه نمایش برای طرح هایی استفاده می شود که در آن به رنگ روشن و ثابت نیاز است.  از جمله این موارد می توان به کارهای گرافیکی، نقاشی های گلدار معاصر و سنتی، هندسی و غیره اشاره کرد. همچنین برای چاپ های وینیل گسترش یافته استفاده می شود.  برای چاپ طرح از جوهر فرموله شده مخصوص استفاده می شود.  سپس از یک تونل حرارتی عبور می کند، که یک عامل دمنده را فعال می کند که باعث انبساط جوهر می شود و ظاهری پف کرده یا سه بعدی ایجاد می کند.

تکنیک های چاپ مختلفی وجود دارد که طراحان می توانند برای حل مشکلات و ایجاد مواد بصری از آنها استفاده کنند.  برخی از آنها قدیمی تر از دیگران هستند، برخی به راحتی در دسترس نیستند و برخی دیگر بسیار گران تر و اغلب خارج از بودجه مشتری هستند. مهم است که بدانید با مواد چاپی چه کاری می توانید انجام دهید تا بهترین مواد و فرآیندهای ممکن را برای پروژه انتخاب کنید.

  • انواع پارچه چاپ چیست؟

     پارچه را می توان در سه سبک مختلف چاپ کرد: سبک مستقیم، تخلیه و مقاومت.

     سبک مستقیم

      چاپ بلوکی

     چاپ غلتکی 

     چاپ صفحه نمایش

     چاپ انتقال حرارت 

     چاپ دیجیتال روی پارچه

  • پنج نوع عمده چاپ کدامند؟

     چاپ دیجیتال. چاپ دیجیتال بازتولید تصاویر دیجیتال بر روی سطوح فیزیکی است. 

     فلکسوگرافی. فلکسوگرافی که اغلب به اختصار فلکسو خوانده می شود، روشی برای چاپ است که بیشتر برای بسته بندی استفاده می شود. 

     چاپ لیتوگرافی (افست)

     روتوگراور (گراور) 

     پرینت سه بعدی 

     چاپ صفحه نمایش.

  • کدام نوع چاپ روی پارچه بهتر است؟

     چاپ پیگمنت یکی از رایج‌ترین روش‌های چاپ برای استفاده بر روی الیاف سلولزی است که آن‌ها را برای استفاده روی پارچه‌های طبیعی ایده‌آل می‌کند. این یکی از روش های چاپ پارچه است که می توان از آن بر روی مواد مصنوعی نیز استفاده کرد که آن را بسیار همه کاره می کند.

  • سه گزینه مختلف چاپ چیست؟

     وقتی صحبت از فرآیندهای چاپ حرفه ای می شود، سه نوع اصلی وجود دارد:

     چاپ افست لیتو.

     چاپ دیجیتال.

     چاپ صفحه نمایش.

  • پنج تکنیک مختلف چاپ چیست؟

     برای مدت طولانی، صنعت چاپ پنج فرایند اصلی را تشخیص داد.  اینها در گروه بندی می شوند. چاپ برجسته (لترپرس، فلکسوگرافی)، چاپ پلانوگرافی (لیتوگرافی افست)، چاپ فرورفتگی (گراور/نگاره)، چاپ شابلون (صفحه نمایش) و چاپ دیجیتال (تونر و جوهرافشان).

  • رایج ترین روش چاپ چیست؟

     لیتوگرافی افست

     چاپ افست هنوز رایج ترین روش چاپ است و اغلب به آن لیتوگرافی افست می گویند. چاپ افست با استفاده از صفحات تولید شده برای هر رنگ مورد استفاده در فرآیند چاپ ایجاد می شود.

  • جدیدترین روش چاپ پارچه چیست؟

     چاپ صفحه یک روش چاپ مستقیم پارچه است که در آن از صفحه نمایش / مش / فیلم برای انتقال الگوها بر روی پارچه استفاده می شود.  این شامل استفاده از یک صفحه توری متخلخل است که روی یک قاب کشیده شده است. در چاپ صفحه، شابلون طرح از پارچه نایلونی متخلخل ساخته می شود.

  • بادوام ترین چاپ پارچه چیست؟

     چاپ های تصعید شده و چاپ های روی صفحه از جمله مواردی هستند که بیشترین دوام را دارند. چاپ روی صفحه برای مدت طولانی وجود داشته است، بنابراین انواع مختلفی از آن وجود دارد. چاپ اسکرین محبوب ترین شکل تزیین تیشرت به خصوص با شعار و کارتون است.

  • بادوام ترین روش چاپ روی پارچه چیست؟

     چاپ دیجیتال با استفاده از رنگهای راکتیو

     این روش، بسیار تهاجمی‌تر از چاپ با جوهرهای پیگمنت است، "چاپ" خوب مواد چاپ شده و دوام بالای آن را تضمین می‌کند و رنگ شیمیایی که توسط پارچه جذب شده است، نسبت به چاپ جوهر پیگمنت در برابر شستشو مقاوم‌تر خواهد بود.

  • چاپ تیشرت چیست؟

     چاپ روی صفحه که به عنوان صفحه سیلک نیز شناخته می شود، محبوب ترین روش چاپ تی شرت است. این شامل استفاده از یک مش نایلونی است که شابلون را در جای خود نگه می دارد و از مواد ضد آب استفاده می کند که از آسیب دیدن فضای منفی روی کالای شما جلوگیری می کند. جوهر با استفاده از یک اسکاج در سراسر صفحه پخش می شود.

پست قبلی

برچسب مراقبتی لباس و پوشاک چیست؟

پست بعدی

تی شرت لانگ عمده زنانه چیست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیجی کالای پوشاک افراتین

فروش تکی محصولات افراتین در دیجی کالا

اینستاگرام پوشاک افراتین

افراتین را در اینستاگرام دنبال کنید

اینستاگرام پوشاک افراتین

افراتین را در اینستاگرام دنبال کنید.

دیجی کالای پوشاک افراتین

فروش تکی محصولات افراتین در دیجی کالا

دسته بندی پوشاک عمده افراتین 
در این فروشگاه فروش تنها به صورت عمده و تعداد بالا می باشد
+
Call Now Button